Kalusteiden uudelleenmuotoilu

Kalusteiden uudelleenmuotoilu

Uudelleenmuotoilemme vanhoja huonekaluja sekä liike- ja toimistotilojen kalusteita.

Uudelleenmuotoilemalla olemassa olevat kalusteet saavat uuden käyttötarkoituksen tai kalusteen tyyli muuttuu toiseksi.

Kalusteita ympäristöystävällisesti

Valmistamme kaikki tuotteemme Suomessa, asiakkaiden toiveiden mukaan laadukkaita kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. Tarjoamme asiakkaan tarpeiden mukaan sekä yksittäisten kalusteiden uudelleenmuotoilua että kokonaisvaltaista palvelua ja ideoita laajemmissa muutoskohteissa huomioiden olemassa olevat kalusteet, niiden käyttöarvon sekä mahdollisen uusiokäytön.

Kierrätysmateriaaleista valmistettujen tuotteiden hankkiminen on ekologinen vaihtoehto ja tukee kestävää kehitystä. Huonekalupuusepän suunnittelemat, käsityönä kierrätysmateriaaleista valmistetut tuotteet ovat huomattavasti ympäristöystävällisempi valinta kuin teollisesti tuotetut kalusteet.

Näiden nojatuolien rungot sekä jalat valmistettiin käytöstä poistettujen sängyn ja ruokapöydän osista.

Vanhoille nojatuoleille uutta ilmettä käsinojien vaihdolla, verhoilulla sekä pintakäsittelyllä

Vanhojen ruokapöydän tuolien uudelleenmuotoilu

Kulmaraudoilla juuri ja juuri kasassa pysyvistä tuoleista saatiin materiaalit kahteen jakkaraan, penkkiin sekä jalat pieneen ruokapöytään.

Ruokapöydän uudelleen muotoilu

Opiskelija tarvitsi pieneen opiskelijakämppäänsä pienen ruoka/työpöydän. Tarvittava materiaali, vanha pöytä löytyi ylimääräisenä isovanhempien varastosta. Pöytä purettiin, ja muotoiltiin uudelleen. Kuuden hengen pöydästä riitti materiaalia sekä pöytään että penkkiin.

Myyntitiskistä kodin kalusteita

Käytöstä poistettu suuri myyntitiski purettiin osiin, putsattiin, höylättiin, hiottiin ja muotoiltiin uudelleen. Materiaalia saatiin moneen uuteen tuotteeseen. Siitä syntyi neljän hengen ruokapöytä sekä muunneltava kaluste jonka hyllyjä voi liu’uttaa ja niiden paikkoja voi muutella. Seinähyllyssä on myös liikutettavat liukuhyllyt.

TV-tasosta hyllykaappi

Vanha ruskea TV-taso oli liian raskas, massiivinen ja väärän värinen koulunsa aloittavan pojan huoneeseen. Kaappi purettiin, kaikki pinnat höylättiin ja hiottiin puhtaiksi ruskeasta petsilakasta, oven lasi poistettiin. Uudelleenmuotoilun jälkeen asiakas sai raikkaan ja kevyen näköisen uuden hyllykaapin, pojan tärkeille tavaroille.

Kirjoituspöydästä eteiskalusteet

Nuoren naisen uuteen kotiin haluttiin eteiseen jotain muuta kuin tavallinen eteiskaappi. Suunnittelimme asukkaan toiveiden mukaisen eteiskalustuksen. Lapsuuden kodista löytyi kirjoituspöytä, jolla ei ollut enää käyttöä. Uudelleenmuotoilemalla syntyi eri kokoisia ja syvyisiä laatikoita sekä myös jakkaroina toimivia erikokoisia ja -korkuisia kenkätelineitä. Laatikot ja jakkarat ryhmiteltiin kivasti ja pintaan mustaa vahaa. Kalusteiden metalliosat ovat rakennustyömaalta pinnakaiteista ylijääneitä pätkiä sekä kirpputorilta löytyneet metallikoukut.

TV-tasosta eteiseen vieraspenkki

Löysimme jälleen käytöstä poistettua hyvää materiaalia; kellastunut mäntyinen TV-taso. Purkamisen, höyläämisen ja hiomisen jälkeen kellastunut mänty on historiaa. Uuden muodon rakentaminen sekä istuintyynyn ompelu korkkikankaasta. Eteisen vieraspenkissä on vaikuitteita vanhoista puhelinpöydistä.

Rakennusjätteestä ja teollisuuden ylijäämästä talosänky

Rakennusjätetteestä saa materiaalia vaikka koulupojan talosänkyyn. Sängyn materiaalit ylijääneistä rakennus- ja remonttimateriaaleista. Talo ylijäänyttä vaneria huonekaluteollisuudesta.

Ruokapöydän muodonmuutos

Vanhoja viilupintaisia pöytiä meillä oli parikin kappaletta jemmassa. Jalat otettiin talteen odottamaan jotain toista työtä. Kansilevyt uuteen ruokaryhmään pinnoitettiin mikrosementillä ja pöytään liitettiin puinen levy keskelle. Penkkien ja pöydän jalkoihin materiaali saatiin puisesta pöytälevystä, joka uudelleenmuotoiltiin.

TV-tasosta kaapistoksi

Asiakkaalla oli kaksitasoinen TV-taso, mutta tarve kaapistolle. Hyllyt muuttui kaapin rungoksi ja meillä jemmassa olleet ison pöydän paksut jalat kaapin oviksi. Kaapista tuli kivan kevyt ja raikas mustine ovineen ja istuu täydellisesti asiakkaan moderniin sisustukseen.

Pikkupöydästä apupöydäksi

Asiakas tarvitsi remontoituun keittiöönsä apupöydän jääkaapin viereen. Apupöytä valmistettiin asiakkaan omasta, tarpeettomana olleesta pienestä pöydästä hänen toivomien mittojen ja sävyjen mukaisesti. Ja hienohan siitä tuli 🙂

Kiinnostuitko kotisi huonekalujen tai yrityksesi kalusteiden uudelleenmuotoilusta?

Tai etsitkö kokonaisvaltaista ja ekologista sisustusratkaisua?

Ota yhteyttä